mandag den 15. juni 2015

For katten de kantmasker!!

Jeg er ved at gå agurk over min egen manglende evne til at lave nogle jævne og pæne kantmasker når jeg strikker frem og tilbage. Jeg får store løse masker, og når jeg har forsøgt at stramme op på garnet, så har jeg trukket masken fra række før igennem også, og det dur jo ikke! Jeg brugte det meste af weekendens pauser på at finde ud af, hvad der gik galt for mig - nu har jeg efterhånden strikket i 7 år, og jeg kunne ikke acceptere, at sådan en "lille" ting skulle være et problem.

Jeg tyr ofte til Youtube når jeg har problemer. Jeg ligger desværre ikke selv inde med en strikkeguru, og faktisk så synes jeg at mange jeg møder, gør de ting de gør, uden at kunne forklare hvorfor. Det samme gælder for Youtube. Jeg fandt mange fine videoer omkring hvordan man kan lave fine kantmasker, men det var ikke det jeg søgte denne gang. Mette fra Farmorfabrikken skriver rigtigt fint om kantmasker her.

Efter længere søgning fandt jeg følgende video, som viste sig at være det jeg manglende:


Youtuberen forklarer fint lidt om, hvorfor disse grimme masker opstår, hvordan man løser det og bedst, hvorfor hendes tips virker (det er rart med en forklaring, og ikke bare "sådan er det bare").

Mit problem er vist trådspændingen. Jeg vil mene, at min trådspænding er meget jævn, men noget må jeg gøre forkert. Mit næste projekt er nok: hvordan spændes ret- og vrangmasker bedst, og hvorfor skal jeg benytte mig  af "tricks" for at få pæne kanter, når andre kan uden!?

Kommenter rigtig gerne, og hjælp mig til oplysning :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar